Over ons

In het jaar 2000 is het begonnen.. De oprichting van Bakfietscentrale / Bakfietsonline. Specialist in betaalbare kwaliteitsbakfietsen. Met enthousiate medewerkers met heel veel kennis en ervaring, een ruime showroom en een gedegen transportafdeling voor vervoer van Bakfietsen zijn wij met recht hèt adres voor een nieuwe bakfiets! Onze showroom in Hoogeveen staat altijd vol met bakfietsen, en met de fabriek naast de deur zijn de levertijden vaak beperkt. Sterker nog, we kunnen veel bakfietsen direct uit voorraad leveren!

De opkomst van de Bakfiets

De bakfiets wint heel snel terrein in mobiel Nederland. Steeds meer mensen ervaren de vele voordelen van een bakfiets. En niet te vergeten het plezier wat een bakfiets oplevert! Zowel bij de kinderen als bij de berijder. Stel je eens voor, stralende kinderen die ronduit genieten van de rit in de bakfiets. Het gevoel vrij te zijn in hun bak, als ware het een hut of eigen vervoermiddel. En ze zitten altijd voorin! Ruim zicht rondom, in hun eigen domein! In de bakfiets is een heel stuk leuker dan in een zitje achterop de fiets; vast in een stoeltje, tegen een rug kijkend..! En wat dacht je van broertjes/zusjes/vriendjes die gezellig mee kunnen? Met de haren in de wind en het zonnetje op je bolletje lekker cruisen..

Een ander groot voordeel van de bakfiets versus de auto is dat je overal met de bakfiets kan komen. Tot in de speeltuin, tot voor de deur van de winkels, tot op het schoolplein en over alle fietspaden. Een auto heeft de beperking van het parkeren in de buurt, vaak tegen betaling, en dan heb je het nog niet eens over het ‘gedoe’ van het in- en uit de auto stappen..

De bakfietsen zijn degelijker en trappen niet meer zo zwaar als vroeger. De bakfietsen zijn net als de ‘gewone’ fietsen in de loop der jaren een heel stuk verbeterd. En natuurlijk zijn er de bakfietsen met trapondersteuning. Ondanks dat de bakfietsen steeds lichter rijden is dit echt voor veel mensen een uitkomst. Bij minder gunstige weersomstandigheden of iets langere afstanden blijft fietsen een feestje!

Bakfiets voor de hond.

Bakfietsen zijn en blijven een ideale uitkomst voor vervoer van kinderen, maar steeds vaker wordt de bakfiets gebruikt voor vervoer van hond(en). Met de bakfiets en de hond(en) naar het bos of het weiland fietsen, en daar de hond(en) lekker laten rennen en spelen. Ook de meeste honden ervaren een rit met de bakfiets, als ze eenmaal gewend zijn, als een feestje! Kwispelende staarten bijna gegarandeerd! Er zijn nu zelfs fabrikanten van bakfietsen die speciale bakfietsen hebben ontworpen voor vervoer van honden. Zo is er de Nihola Dog bijvoorbeeld. Maar een hond kan in principe in elke bakfiets geplaatst worden. Soms maken wij in overleg met de klant een speciale aanpassing aan de bakfiets zodat een hond eenvoudig kan in- en uitstappen.

Het maken van keuzes is soms lastig. 

Heeft u nog niet eerder op een bakfiets gefietst? Of weet u niet of u een twee- of driewieler bakfietst wenst? Kom langs in onze ruime showroom en maak een testrit. Wij kunnen u prima uitleggen wat de eigenschappen, voordelen en nadelen van een twee- of driewieler bakfiets zijn.

Bakfietscentrale.nl beschikt over een ruime showroom met modellen rijklaar op voorraad!

Waarom Bakfietscentrale

Kom langs en probeer de bakfietsen nu zelf! Wij hebben altijd heel veel bakfietsen rijklaar klaarstaan!